Michale, díky za zprávičku! Rozjezd soutěží!!

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Začínají soutěže družstev

Nová sezóna začíná a s ní mládežnické soutěže a soutěže dospělých.

Mládeži začala 7.10. extraliga i 1. liga. Naše „áčko“ má neskutečně těžkou základní skupinu, ze které bude úspěch se vůbec dostat do finále. Na první 4 kola se jelo do Uherského Hradiště. Hlavní byly zápasy proti Frýdku-Místku a proti Starému Městu. Bohužel náš tým prohrál oba zápasy 2,5-3,5. Zbylé zápasy proti Zlínu-Malenovice a Brnu došly do zdárného konce výhrou 4,5-1,5 s oběma družstvy.
„Béčko“ jelo v sobotu do Pardubic na první 2 kola 1. ligy. Tam se utkalo proti Chotěboři a Železným horám. S prvním jmenovaným družstvem jsme očekávaně těsně vyhráli 3,5-2,5. Po obědě se nám ale tolik nedařilo a proti vyrovnanému soupeři jsme prohráli 1,5-4,5. V neděli se odehrál zápas proti Náchodu v naší škole. Zde se očekávala přesvědčivá výhra. Naštěstí jsme po několika nevyužitých šancích Náchoda (na třech šachovnicích!) získali 3 body další výhrou 3,5-2,5.

Minulý víkend začala také 2. liga a krajská soutěž. V první soutěži došlo k naprostému rozdrcení náchodských soupeřů 7-1, kde nikdo z našich hráčů neprohrál. V krajské soutěži jsme také vyhráli proti družstvu z Broumova, „pouze“ 5-3 (prohrál jsem jenom já 😅).

Mnoho zdaru v nadcházející sezóně!!

Michal Špriňar

Kategorie: Nezařazeno