Zpráva Aničky Voříškové, která byla na Mistrovství ČR juniorek v měsíci březnu 2023 první a v dohledné době pojede na Mistrovství světa do Itálie

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

MČR Juniorek a Dorostenek 2023

Ve dnech 10. – 18.3. jsem se zúčastnila turnaje Mistrovství ČR juniorek a dorostenek v Jaroměřicích nad Rokytnou. Turnaj se hrál na 9 kol systémem „každý s každým“ jako uzavřený.

Na turnaj jsme se s mým dlouholetým trenérem, FM Lubošem Roškem, společně připravovali. Před MČR jsme měli spoustu tréninků, probírali jsme hlavně zahájení, typové pozice a volby plánů ve střední hře. Společně se nám také jako týmu dařilo v 2.lize a Krajském přeboru.

Průběh turnaje:

Začátek turnaje jsem zkazila a vůbec se mi nepovedl. Hrála jsem špatně a neobjektivně, po třech kolech jsem měla 1/3 bodů. Luboš mě podpořil, a i nadále mi pomáhal s přípravami na partie a analýzou sehraných partií. Díky tomu se mi v dalších kolech začalo hrát a dařit lépe. Uhrála jsem 5,5b./6 partií a postupně se posouvala do popředí turnaje. Přiznávám, že jsem ve spoustě partiích měla velké štěstí, jednu se mi dokonce podařilo vyhrát na jednoduchý motiv z přípravy.

Před posledním kolem jsme měli shodně bodů s Adélou Třasákovou, tam mě však porazila v prvním kole, proto bych pravděpodobně při stejném bodovém zisku skončila za ní. Po nepříliš vydařené partii 9.kola jsem naštěstí s Terkou Šulcovou vyhrála a tím si zajistila nejhůře druhé místo. Adéla Třasáková v posledním kole remizovala s Luckou Fizerovou, díky tomu jsem nakonec skončila na prvním místě s půl bodovým náskokem. Celkově jsem tedy získala 6,5 bodu z 9 partií a postupy na MS do 18 a 20 let.

Moc děkuji Lubošovi za pomoc před, a hlavně i během turnaje. Díky, že jsi mi fandil, podpořil mě a se vším mi poradil a pomohl. Bez Tebe bych to nezvládla a mám radost, že se nám to povedlo. Těším se na další společné šachové zážitky a snad i úspěchy! :-).

Anna Voříšková

Odkaz na výsledky:

https://chess-results.com/tnr736116.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES

Odkaz na partie:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/czech-youth-championship-2023-g20/9/1/5