Polofinále juniorů – zpráva od Michala Špriňara

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Polofinále MČR juniorů v Harrachově

Ve dnech 11. – 18. listopadu se odehrálo v Harrachově polofinále MČR kategorií H18, H20, D18 a D20. Původně se mělo hrát ve Špindlerově Mlýně, ale na poslední chvíli dostali organizátoři nabídku ubytování v hotelu Fit Fun. Z našeho klubu tam jel Ondřej Winter, Vojtěch Vlček, Michal Špriňar (autor článku😊) a z Jičína s námi jel Miloš Bednář. Jako doprovod s námi na první polovinu turnaje byl pan Vlček, na druhou potom můj otec.

Turnaj byl velmi silně obsazený (hrálo tam 32 hráčů s ELO nad 2000!), takže jediný Ondra měl reálné šance na postup jakožto 8. nasazený (do finále postupovalo 6 lidí). My ostatní jsme byli nasazení v 6. a 7. desítce.

Hned první kolo se odehrálo několik překvapení. Já s Vojtou jsme vyhráli nad hráči výkonnosti skoro 2100 a Ondra bohužel první dvě kola „jen“ remizoval. Postupně se vše uklidňovalo a větší překvapení se nekonala. V 8. kole jsem však musel černými hrát proti Milošovi, po čtyř a půl hodinovém boji jsme naštěstí dali remízu (a táta se mi uklonil za výborně odehranou koncovku s kvalitou míň😅).

Z turnaje jsem odjel víceméně spokojený, stejně jako Vojta, oba totiž připisujeme kolem 60 ELO a hráli jsme pořád s papírově silnějšími hráči. Milošovi bylo celkem jedno, jak dopadl, prostě si to užil. Ondra se sebou nejspíš není spokojený, skončil totiž na 29. místě a odepisuje přes 60 ELO.

Výsledková listina: https://chess-results.com/tnr842512.aspx?lan=5&art=1&rd=9&fed=CZE

Michal Špriňar