Ohlédnutí za Krajskou soutěží

Publikoval(a) Ivan Picek dne

Jako druhá z dlouhodobých soutěží družstev skončila Krajská soutěž. Už několik let se v Královehradeckém kraji nedaří naplnit Krajskou soutěž plným počtem 24 družstev. V soutěžním roce 2023/24 hrálo v Krajské soutěži pouze 19 družstev rozdělených do dvou skupin. Soutěž se proto hrála jen na 9 kol.

Naše družstvo C bylo zařazeno do skupiny východ. V této skupině hrálo 10 družstev, sehráli jsme tedy 9 zápasů. Družstvo C vstoupilo do soutěže s jednoznačným zadáním vyhrát a postoupit do Krajského přeboru. Tento úkol byl bezezbytku splněn. Družstvo C jako jediné z našich družstev v tomto ročníku soutěží neztratilo ani bod. Vyhráli jsme všech 9 utkání a skončili jsme s velkým náskokem na 1. místě.

Oporami družstva C byli Petr Marek, který jako jediný odehrál všechna utkání, a kapitán Ivan Picek. Petr Marek získal 7 bodů (úspěšnost 78%). Ivan Picek uhrál 6.5 bodu z 8 utkání (úspěšnost 81%).

Vynikajícího výsledku dosáhl mladý hráč Vojtěch Vlček, který získal 4.5 bodu z 5 utkání (úspěšnost 90%).

Za družstvo C v průběhu soutěže nastoupilo celkem 16 hráčů. Na výsledku se tedy podílela velká většina z 20 hráčů napsaných na soupisce. Za zmínku stojí i skutečnost, že 11 hráčů z těch, kteří v soutěží nastoupili, neprohrálo ani jednu partii.

Na 2. místě ve skupině východ skončilo družstvo Sokol Hradec Králové (ve skupině východ hrála celkem dvě hradecká družstva a obě skončila na prvních dvou místech). Na úspěchu Sokola se podíleli i tři naši hráči, kteří se nevešli do družstva C a hráli za Sokol jako hosté. Nejúspěšnějším hráčem Sokola se stal náš hostující hráč Ondřej Svoboda, který získal 6 bodů ze 7 utkání (úspěšnost 86%).