Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Prvním kolem mistrovských soutěží dospělých v Regionálním přeboru 2015/2016 vstoupil náš klub do další etapy – ve vážných partiích v tempu 90 min. + 30 sek. za odehraný tah se naši převážně začínající hráči budou postupně střetávat s ostřílenějšími a silnějšími soupeři.
V utkání 1. kola nám los přidělil soupeře z HK, a to Ortex B. Z tohoto klubu k nám v létě přestoupili Vadim Kablukov a Michal Blažek, kteří jako naši nejsilnější hráči obsadili první dvě šachovnice. Na třetí hrál jeden z našich hostů pro tuto sezónu v RP Radovan Picek ze Slavie HK, čtyřka a pětka již byla vyhrazena našim mladým hráčům dle soupisky Matěji Komorovi a Michalu Špriňarovi. A nutno říci, že jsme se zkušeného soupeře nezalekli. Michal Špriňar v raketovém tempu (oba soupeři měli oproti začátku +8 resp. +10 min.) za 3/4 hodiny vyhrál, ač partie měla mnoho tahů. Při pozornější hře to mohlo být i dříve (přehlédl 1 tahový mat), ale konečný bod dává důvod k úsměvu. Vzápětí remizoval druhý Michal na 2. šachovnici a vedli jsme 1,5:0,5. Klíčová partie se tak odehrála na desce Matěje, který po horším začátku získal vítěznou převahu, nicméně nabízející se kombinaci vedoucí k další výhře neobjevil a zalekl se postupujícího pěšce protivníka, který by však nedoběhl… nevadí! Radovan v průběhu partie přišel o dva „piky“ a pěšcová koncovka s jezdci tak nebyla udržitelná. Dlouho stál dobře Vadim na první šachovnici, nicméně po nepřesnosti vedoucí ke zborcení pozice již nezbývalo než vzdát.
Konečný výsledek Ortex HK B – ŠŠPM Lipky HK 3,5:1,5 sice neznamená zisk bodů družstva, ale solidní odrazový můstek do dalších kol. V tom následujícím přivítáme v neděli 1.11.2015 na domácí půdě ZŠ Gočárova soupeře, kterým bude TJ Sokol Dubenec.
Výsledky partií:
Kratochvíl-Kablukov 1:0
Blažek-Kuta 0,5:0,5
Langr-Picek 1:0
Komora-Jelen 0:1
Špřiňar-Vestfál 1:0

R. Šolc

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *