4. den – středa 17.8.2016

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Jako každé ráno, tak i ve středu, se po budíčku hudbou, Tomáš Ptáček chopil rozcvičky. Po snídani, která probíhá formou švédských stolů, nastalo šachové dopoledne v podobném duchu jako v minulých dnech.

1. skupina měla taktickou rozcvičku, soutěž v hádání tahů a analyzovala partie

2. skupina řešila diagramy a rozebírala vzájemné partie

3. skupina procvičovala odtažný šach, řešila diagramy

4. skupina probírala příklady partií na téma – jak nehrát zahájení, kterým chybám se vyvarovat, jak tedy zahájení směřovat

  Ve odpoledních hodinách děti pracovaly ve 4 workshopech.  Po stanovištích chodily ve svých týmech a setrvaly tam 45 minut. První workshop nabídl dětem práci s keramickou hlínou. Zde si vyrobily dva keramické výrobky. Druhý workshop měl děti naučit vyrobit létající vlaštovku z papíru. Třetí workshop nabídl vyzkoušet si 4 netradiční sportovní disciplíny. Ve čtvrtém se děti naučily hrát šachovou hru zvanou Dešťovky ( Raindropchess ).

Večer po shlédnutí dvou dílů Pokémonů vypukly mezi týmy strategické boje.

Počasí na táboře nám přeje. Každý den se na nás usmívá sluníčko a můžeme tak pobývat co nejvíce venku na horském vzduchu. Pan vedoucí penzionu výborně vaří. Dnes jsme měli k obědu kynuté borůvkové knedlíky se šlehačkou a k večeři grilovačku ( plno masa, klobásek, grilovanou zeleninu, americké brambory, zeleninový salát)

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *