V Harrachově probíhá za naší účasti M Čech 12-16 let

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Mistrovství Čech se koná v hotelu FIT FUN v Harrachově od 22.10. – 29.10. 2016, a to v hlavních kategoriích HD12-16. Dále se hrají openy (FIDE a LOK).

V naší početné výpravě hrají: Filip Šolc ze Slavie HK (H16), který za naše družstvo hostuje v KPŽD, Petra Příhodová (D12) a Michal Špriňar (H12), národní OPEN pak Ondra Svoboda, Matěj Komora a Miloš Bednář. Do naší 13 členné výpravy ještě náleží doprovody v podobě sourozenců, rodičů a prarodičů hráčů, z nichž někteří se v průběhu turnaje prostřídají.

Když jsme na místo v sobotu před polednem přijeli, zjistili jsme, že máme přidělen o jeden pokoj méně (byť více 3 lůžkových), a tak jsme se museli jinak logisticky rozdělit. Navíc v jednom z nich v koupelně z rozebraného podhledu silně kape voda a tedy je nepoužitelná. Náhradní pokoj není k dispozici, a tak musíme žít se společnou koupelnou ve druhém pokoji. Pořadatel toto zkompenzoval alespoň částečnou slevou z ubytování. Bohužel ani hotelová strava není jemně řečeno úplně ideální.

Ale k turnaji… Každý den od soboty do soboty se hraje jedno kolo v tempu 90 min. + 30 sec. na tah, pouze ve středu jsou na programu partie dvě. Úvodní kolo se klukům a Pétě moc nezadařilo, neboť všichni prohráli, ovšem vzhledem k nasazení v dolní části startovní listiny to nebylo velké překvapení. Pouze Filipovi (nasazen jako 4.) se podařilo remizovat, avšak spokojen také rozhodně nebyl.

Druhý den se šli hráči nejdříve zdokonalit v sicilské hře na přednášku p. Šimáčka a před druhým kolem jsme si byli vyčistit hlavu do nádherné krkonošské krajiny. Všichni se pořádně vyřádili a u toho se náš benjamínek Ondra stihl „vykoupat“ v bažině. Druhé kolo v neděli dopadlo již lépe: vyhrál Ondra, Michal a po čtyřech únavných hodinách i Filip. Po každém kole chodí hráči rozebrat svoji partii se zkušenými turnajovými trenéry. Po večeři se ještě všichni naši hráči scházejí, aby udělali analýzu své partie s Filipem a panem Špriňarem a připravili se na další kolo.

Pondělní třetí kolo dopadlo výborně pro Matěje, který premiérově vyhrál a dobře pro Péťu a Filipa, kteří partie odremizovali. Po obědě jsme se šli projít z hotelu na Rýžovišti do Harrachova a od 16 hodin následovala další přednáška, tentokrát p. Biolka o důležitosti centra na šachovnici. Po večeři a tréninku den zakončila partie mezi Filipem, který hrál na slepo, a p. Špriňarem, výsledek dosud není znám… 

Bodové konto hráčů po první třetině turnaje: Filip Šolc 2/3, Michal Špriňar 1/3, Petra Příhodová 0,5/3, Matěj Komora 1/3, Ondřej Svoboda 1/3, Miloš Bednář zatím 0/3.

Podrobné výsledky

Zapsala Andrea Šolcová

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *