Mistrovství Evropské unie mládeže 2017 – Mureck, Rakousko

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Ve dnech 2. – 10.  srpna 2017 bylo v rakouském Murecku odehráno 15. mistrovství Evropské unie mládeže v kategoriích do 8 až 14 let. Tento rok pořadatelé  na turnaji  přivítali téměř stovku hráčů z celkem 19 evropských zemí. Náš klub ŠSPM Lipky obsadil hráče do všech věkových kategorií – tedy do 8, 10, 12 a 14 let.

Do Murecku odjeli tito čeští mladí šachisté – Ondřej Svoboda (U8), Matěj Komora, Michal Špriňar (U10), Petra Příhodová (U12) a jako host našeho klubu Lukáš Rybáček (U14).

V každé věkové kategorii hráli chlapci a dívky současně, vyhodnocení proběhlo zvlášť mezi chlapci a děvčaty. Výsledky na následujícím odkazu:

http://www.chess-results.com/tnr292049.aspx?lan=5&art=0&wi=821

Naše účast na letošním Mistrovství Evropské unie se konala za podpory Královéhradeckého kraje.

 

Při každé partii předávali naši hráči svým zahraničním soupeřům drobné dárky reprezentující naše město, kraj nebo naši zemi. Výprava byla ubytována a celodenně se stravovala v krásném penzionu nedaleko od místa konání turnaje. Doprovod mladým šachistům děla paní Svatava Ptáčková a pan Luděk Špriňar, který zároveň s našimi šachisty partie analyzoval.

Partie byly hrány tempem 90 minut + 30 sekund za každý tah. Podrobnosti z turnaje naleznete na www.jugendschach.at.

Obrázky z turnaje jsou ve fotogalerii na webových stránkách našeho klubu. Děkujeme hráčům za pěkné výsledky a mezinárodní reprezentaci klubu.

 

Mgr. Svatava Ptáčková

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *