Mistrovství Evropské unie

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Ve dnech 1. až 9. srpna se tři hráči našeho oddílu zúčastnili Mistrovství Evropské unie v Murecku. Toto malebné městečko na hranicích se Slovinskem poskytlo zázemí pro zmíněné mistrovství již pošestnácté. Letos se ho zúčastnili účastníci z 18 evropských zemí ve čtyřech kategoriích (U8, U10, U12 a U14); přidružených dvou turnajů OPEN pak převážně domácí Rakušané.

Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol s tempem 90 min + 30 sec/tah. Naši zástupci – Ondřej Svoboda, Michal Špriňar a Tobiáš Zdechovský – bojovali v kategoriích U10, U12 a U14. Evropská konkurence byla na vysoké úrovni, kdy např. nejvýše nasazený v kategorii U14 měl ELO přes 2100.

Vzhledem k tomu, že se partie hrály každý den od 15 hodin, bylo dost času jak na výlety (velbloudi, technický skanzen či rozhledna), tak i na přípravu. V horkém letním počasí bylo navíc možné se osvěžit v bazénu penzionu, či přímo na koupališti v Murecku.

Konečný nejlepší výsledek uhrál Ondra Svoboda, který se se 4,5 bodu umístil na pěkném 10. místě a polepšil si oproti nasazení o 8 míst. O ještě lepší umístění ho připravila prohra v posledním kole s vítězem turnaje (viz foto – rakouský soupeř Shi). Michalovi a Tobiášovi se tolik nedařilo a se 2,5, resp. 3,5 body skončili těsně pod svým nasazením.

Příští rok bychom se rádi „poprali“ v kraji dýňových polí o lepší umístění.
( Luděk Špriňar – vedoucí výpravy )

Další fotografie jsou k dispozici zde.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *