Závěrečná zpráva – z pohledu hlavní vedoucí a zdravotnice

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Šachový tábor 2018 hodnotím jako velmi úspěšný, a to po všech stránkách. Byl to můj v pořadí již devátý šachový tábor, který jsem organizovala pro malé i větší šachisty převážně z KHŠS. Sešla se výborná parta mladých lidí, kteří se starali o děti po šachové i sportovní stránce. Myslím si, že všichni účastníci tábora byli spokojeni a každý si odvezl domů spoustu šachových vědomostí a zážitků.
Tábor se konal v překrásném prostředí Krkonoš v nadmořské výšce 1040 m n. m. s výhledem na Sněžku. Počasí bylo po celou dobu slunečné a horké. Poslední den se mírně ochladilo a sprchlo. O účast na táboře byl velký zájem, a vzhledem ke kapacitě chaty jsme mohli uspokojit pouze 52 zájemců. Prostředí chaty je výborné svým rozmístěním, protože umožňuje pro dopolední šachové lekce dostatek odděleného prostoru pro tréninkové skupiny. Kolem chaty je dostatek prostoru a malé hřiště pro odpolední sportovní aktivity. Provozovatelé chaty manželé Dolejší nám před příjezdem prostory chaty připravili pro naše potřeby a po celou dobu tábora se o nás výborně starali. Poloha chaty nám umožnila uskutečnit celodenní výlet, kdy většina dětí udělala 22-kilometrový okruh s výstupem na Sněžku. Menší děti a děti se zdravotními omezeními vystoupili na Černou horu. Po zdravotní stránce jsem nemusela zasahovat. Ošetřovala jsem pouze drobné oděrky a ke konci tábora u některých dětí se začalo projevovat drobné nachlazení. Hlavní trenér Luboš Roško velmi zodpovědně komunikoval s trenéry o šachových lekcích a pomáhal jim s přípravou. O celotáborovou hru se staral Vadim Kablukov, který připravoval hry na odpolední činnosti. Do odpoledních aktivit se zapojovali i trenéři jako patroni jednotlivých týmů i jako organizátoři her. Vadim byl nepostradatelný i při šachovém programu, kdy se staral o nasazování hráčů do jednotlivých turnajů a obsluhovat počítačový program Swiss Manager. Rovněž poskytoval zpravodajství o jednotlivých dnech na webové stránky krajského svazu. Já jako hlavní vedoucí jsem se starala o fotogalerii, která byla součástí táborového zpravodajství.
Na táboře nás navštívil europoslanec pan Tomáš Zdechovský, který pro účastníky tábora věnoval upomínková trika. Zároveň uskutečnil přednášku o Evropské unii, která děti velmi zaujala, že nikdo z dětí celé dvě hodiny nevyrušoval a bedlivě poslouchal každé slovo. Ze strany dětí vzešlo mnoho dotazů. Návštěvě pana Zdechovského předcházel dvouhodinový program o Evropské unii, pořádaný pracovnicemi Evropského vzdělávacího centra z Hradce Králové, kdy byly dětem formou hry představeny jednotlivé země Evropské unie.
Šachový materiál a sportovní výbavu pro tábor zapůjčil šachový klub ŠŠPM Lipky Hradec Králové.
Děkuji všem trenérům a vedoucím za výborně odvedenou práci a dětem za jejich ukázněné chování.

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *