57. Zaječice – potvrzujeme příslušnost k širší špičce ČR

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

O víkendu 1.-2.6.2019 se konaly “Zaječice“ – 57. ročník, a to potřetí v Chrudimi. Jedná se o MČR družstev starších žáků (letos 2004 a ml.) + velmi oblíbený turnaj dvojic (2010 a ml. ) a turnaj jednotlivců. V soutěži družstev jsme měli poprvé dvě družstva, přičemž „A“ nasazené jako 11./72 účastníků, dále hrála jedna dvojice a tři jednotlivci, celkem 18 hráčů + 4 doprovody. Z nasazení áčka hned za desítkou se nabízela možnost pokusit se probojovat se do TOP TEN.

 

 

První šestikolový den ukázal, že tato možnost není daleko realitě. Sobotní bilance 4-1-1 nás řadila na 9. místo pořadí (prohra 2,5:3,5 s Říčany A nasazenými jako 4., remíza s BŠS FM B nasazenou jako 8.).

Po přenocování části výpravy v perfektním ubytování v Chrudimi se začínalo v neděli již v 8,15h. Za sobotní výborné výsledky jsme byli v 7. kole „odměněni“ soubojem s lídrem nasazení družstev Polabinami „A“. Tomu se do té doby zcela nedařilo podle jeho představ, ale pro náš tým to byl test výkonnosti jako hrom… A výsledek byl podobný jako vloni ve Varnsdorfu na MČR pro změnu mladších žáků  – i přes některé nadějné partie vysoká prohra, vyhrál jen Miloš Bednář, remizoval Matěj Komora, celkově tedy 1,5:4,5. I trenér hostů však konstatoval, že výsledek je pro jeho tým lepší než hra. Takže zbývala ještě poslední 2 kola… A to následující 8. bylo pro náš tým „nejčernější“, jelikož jsme zaznamenali jedinou ztrátu s týmem nasazeným za námi, a to zase nejtěsnější prohru 2,5:3,5 opět s „prokletými“ Říčany, tentokrát s jejich béčkem, byť se bezpochyby jedná o nebezpečný tým vzhledem k jejich perfektnímu tréninkovému systému mládeže. Nezbývalo než naplno zabodovat v posledním kole pro zajištění umístění blízko nasazení. To se s Buštěhradem A podařilo a výsledkem je i díky vysokému pomocnému hodnocení pěkné celkové 15. místo a posun o 9 míst oproti loňsku. Nutno navíc zohlednit dvě nejtěsnější možné prohry a to, že body jsme poztráceli pouze se šachovými mládežnickými baštami Polabinami, BŠŠ FM a Říčany.

Do TOP TEN jsme tedy letos jen s áčkem průběžně nakoukli (družstvo tvořili host Jáchym Janouch – děkujeme!, Honza Vestfál, Anička Voříšková, Honza Dedek, Miloš Bednář a Matěj Komora) příští rok o ní zabojujeme jistě naplno.

Mladé a z poloviny ještě velmi nezkušené béčko si pod vedením jedničky Míši Špriňara v konečném výsledku vybojovalo solidní 58. příčku, jedno místo nad nasazením (dále hráli Ondra Svoboda, Viki Vondruška, Honzík Voříšek, Péťa Šlapák, tradičně obětavě jako dívka Péťa Příhodová – díky! a Gába Kobza)

Ve dvojicích se dařilo zejména Romčovi Holubářovi (výkon 1419!), společně s Markem Dokoupilem, který jej doplnil, obsadili 45. místo/63.

Jednotlivce si zahráli páni otcové Voříšek 5,5/9, Špriňar a Šlapák, oba 4/9.

Díky všem hráčům za výkony a účast, stejně jako řidičům, doprovodům a rodičům za podporu. Bez té by bylo obtížné tak početnou výpravu na MČR zorganizovat.

Výsledky

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *