Zpráva hlavní vedoucí šachového tábora 2019

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

ZPRÁVA HLAVNÍ VEDOUCÍ ŠACHOVÉHO TÁBORA 2019

 

Šachový tábor 2019 hodnotím jako úspěšný.

I přes komplikace, které vznikly kvůli změně chaty, kdy jsme byli nuceni využít pohostinnosti provozovatelů o něco menší nedaleké Boudy Racek, se nám podařilo dětem vytvořit bezvadné prostředí k výukovým lekcím i sportovnímu vyžití. Samotné okolí chaty v nadmořské výšce okolo 1 040 m n. m. s každodenním výhledem na Sněžku vytvářelo kouzelnou atmosféru.

 

Zpočátku nám příliš počasí nepřálo, neboť bylo chladno a často pršelo. V důsledku deštivého počasí bylo proto možné hned na začátku tábora odehrát všechny turnaje, a když konečně sluníčko vysvitlo, mohli jsme většinu času pobývat venku. Jako téma celotáborové hry jsme zvolili český komiksový příběh s názvem Čtyřlístek. Čtyři sportovní družstva nesla názvy hlavních postaviček. Každé družstvo mělo svého patrona, vlajku a pokřik.

 

Zvládli jsme i celodenní výlet, kdy převážná část dětí vystoupala na naši nejvyšší horu Sněžku. Ti nejmenší se vydali na Portášky, kde si pohráli na Herní krajině.

 

Na táboře nás navštívil europoslanec pan Tomáš Zdechovský, který pro účastníky tábora věnoval upomínková trika. Zároveň uskutečnil přednášku o Evropské unii, která děti velmi zaujala.

 

Domnívám se, že všichni účastníci byli s průběhem tábora spokojeni a každý si odvezl domů spoustu nových šachových vědomostí a sportovních zážitků. Šachový materiál a sportovní výbavu pro tábor zapůjčil šachový klub ŠŠPM Lipky Hradec Králové. Další pozitivní informací je skutečnost, že jsem jako táborová zdravotnice téměř nemusela zasahovat a že během tábora nedošlo k žádnému zranění či úrazu.

 

Tímto bych chtěla poděkovat všem trenérům a vedoucím za výborně odvedenou práci a dětem za jejich ukázněné chování.

 

Byl to můj v pořadí již desátý šachový tábor, který jsem organizovala pro malé i větší šachisty převážně z KHŠS. I přestože mě tato práce vždy nesmírně bavila a naplňovala, rozhodla jsem se již další šachový tábor neorganizovat. Je načase přenechat šanci mladším kolegům, kteří mají dostatek síly a energie.

 

Ještě jednou děkuji všem za dlouhodobou spolupráci a podporu.

 

Mgr. Svatava Ptáčková, v HK 1. 9. 2019

 

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *