Mistrovství Čech mládeže – Kořenov 26.10. – 2.11.2019

Publikoval(a) Svatava Ptáčková dne

Mistrovství Čech mládeže v Kořenově, 26.10. – 2.11.2019

Učastní se: 

  • Kategorie HD 16: Tobiáš Zdechovský, Jan Vestfál, Anna Voříšková
  • Kategorie HD 14: Jan Dedek, Miloš Bednář
  • Kategorie HD 12: Ondřej Svoboda

http://chess-results.com/tnr481231.aspx?lan=5&art=0&turdet=YES

Přijeli jsme (Honza Vestfál, Tobi Zdechovský, Anička Voříšková, Honza Dedek, Ondra Svoboda, Miloš Bednář a náš doprovod Svatava Ptáčková, Kateřina Lazáková) v sobotu v poledne, načež jsme se šli naobědvat do jídelny, která je kousek od hrací místnosti. Chvíli po obědě ve 14:00 nám začínalo kolo, které co se týče hry nedopadlo příliš úspěšně. Výsledky se naštěstí od naší hry příjemně lišily. Vedlo se H. Vestfálovi, M. Bednářovi, kteří udělali bod a T. Zdechovskému, kterému se povedla remíza. Bezprostředně po zápase jsme se jeli ubytovat na chatu Jasan, která má vše co šachista potřebuje. Wifinu ????. V neděli jeli někteří z nás na nákup, jelikož bylo potřeba mít něco na pondělí, protože v pondělí je státní svátek a většina obchodů má zavřeno. Ti, kteří nejeli, měli jídlo ještě z domova. Po nákupu jsme jeli hned na další kolo, které začínalo jako v sobotu ve 14:00. Tento den skončil pro většinu z nás úspěšně. Jediný kdo z nás musel položit krále, byl Honza Vestfál. Miloš Bednář remizoval a ostatní úspěšně udolali své soupeře. V pondělí se začínalo hrát již v 9:00, ale naštěstí pro nás byl posun času, takže jsme se prospali o hodinu víc ????. V tomto kole se vedlo Honzovi Vestfálovi a Milošovi Bednářovi, kteří vyhráli, méně Zdechovskému a Voříškové, kteří remizovali a nejhůře Dedkovi a Svobodovi. Po partii jsme šli jako každý den na analýzu a pak se naobědvat.

( očima Tobiáše Zdechovského )

 V úterý 29.10. se nejvíce dařilo Honzovi Dedkovi ( 1 b).Honza Vestfál remizoval se silným soupeřem Pepou Cibulkou.Dále remizovali Anička Voříšková a  Ondřej Svoboda.

Poprvé prohráli Tobiáš Zdechovský a Miloš Bednář.

Ve středu 30.10. – náročný to den, neboť se hrají dvě kola.

První kolo je od 9:00 hodin. Rychle vyhrává Jan Dedek, Ondra a Miloš prohrávají. Honza Vestfál hraje s Karlem Brožkou velmi dobře, ale nakonec prohrává. Nejdéle za šachovnicí bojuje Anička a Tobiáš. Oba vyhrávají. Super výkony!!

Dáváme si oběd a jedeme na chatu odpočinout si před druhým kolem.

Druhé kolo začíná v 16:00 hodin.

Velmi rychle vyhrává Tobiáš. Soupeř udělal chybu a on toho správně využívá.

Bohužel Honza Dedek prohrává s Ondou Winterem.

Ostatní bojují další dvě hodiny. Vyhrává Honza Vestfál, Ondra Svoboda, ale bohužel Miloš Bednář prohrává. Poslední dohrává Anička, která remizuje.

Po 6 kolech bodový zisk vypadá takto:

Jan Vestfál ( 3,5 bodů ), Tobiáš Zdechovský ( 4 body), Anička Voříšková ( 3,5 bodů), Miloš Bednář ( 2,5 bodů ), Jan Dedek ( 3 body ), Ondra Svoboda  ( 2, 5 bodů )

Kategorie:

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *